Családállítás előtti felkészülés

Így készülhetsz fel az állításodra:
Fogalmazd meg röviden, pontosan, hogy mi a probléma lényege.
Nézz utána a családfádnak! Kérdezd meg az idősebbeket, hogy volt-e olyan rokonod (testvéreid, szülők és testvéreik, nagyszülők és testvéreik), aki fiatalon, idő előtt meghalt / nem természetes halállal halt meg / meghaltak a szülei, mielőtt ő felnőtt volna, stb.

A családállítás egy-egy alkalomra szerveződött csoportokban zajlik. Ha eljössz, a bevezetőben sok mindent elmondok. Leggyakrabban ilyen témák szoktak felmerülni:

Hogyan találhatnám meg a megfelelő munkahelyet?
Miért ér folyton baleset?
Miért tör rám a pánik olyan gyakran?
Hogyan javíthatom párommal kapcsolatomat?
Több mint 1 éve meghalt a párom/szülőm/gyerekem/más, számomra fontos ember. Miért nem tudom elengedni?
Miért érzem magam kisebbrendűnek?
Miért iszom?
Miért nem találok partnert magamnak, holott már 35 éves vagyok?
Miért nem tudom szeretni anyámat/ apámat/ tesómat, stb.
És még számtalan más dolog, amiről az ember nem is hinné, hogy a bajok gyökerei nem csak ebbe az életbe nyúlnak. A családállítás során elsősorban a család rendszerének hibáit javítjuk ki. A folyamat spirituális, hiszen mindannyian “beleszülettünk” egy adott helyzetbe, “készen kaptuk” a hozzá kötődő viselkedést, tulajdonságokat… Persze, ezekről mindig kiderül, hogy valójában nem is a mieink, csupán kölcsönvettük valaki “nagyobbtól”, és az idő múlásával úgy beleszoktunk, hogy sajátunknak érezzük.
A családállítás ezen a felismerésen alapul, de ezzel a “varázslattal” csupán elindítjuk a gyógyulás folyamatát, érdemes mellette még egyéni ülésen, pszichodráma segítségével vagy más módon rendbe hozni a “saját részt” is – ez azonban már nagyságrendekkel könnyebb lesz!

A családunk sorsa a mi sorsunk is

A családállítás segít visszakövetni azokat a generációk óta átadódó attitűdöket, traumákat, amik sokszor jelentősen befolyásolják a mi életünket, de nem tőlünk indulnak, hanem a múltból.

Erről részletesen itt olvashatsz.

Bert Hellinger és a családállítás

Hellinger felfedezte, hogy a család rendszerét törvények határozzák meg, amelyek olyanok, akár a természeti törvények. Vegyük például a gravitációt: mindig is létezett, mindig is természetesnek vettük, és Newton óta számolni is tudunk vele. Azonban ha megsértjük (pl. házépítésnél nem vesszük figyelembe, nem jól számolunk vele), akkor nagy bajt okozhat!

Bert Hellinger 3 törvényt fedezett fel a családállítás kidolgozásakor

Erről részletesen itt olvashatsz.

 A családállításhoz fűződő személyes kapcsolatom

Az első saját élményemet a családállítás kapcsán 1999-ben szereztem. Dr. Fadggyas Ildikó végezte a családállításomat, amelynek középpontjában az egyik legnagyobb problémám: apámmal való konfliktusom állt. Pár hónap elteltével döbbenten hallgattam édesanyám telefonját: “Képzeld kislányom, apáddal mostanában egész jól megvagyunk. Alig veszekszünk.” Ekkor tudatosult bennem, hogy én is kezdek megbékélni apukámmal.
Utólag megvizsgálva a dolgot, jelentős javulás indult el akkor az életemben. Lelkes híve lettem a családállítás módszerének, tanultam és saját további családállításokat is kértem, amelyek szintén “működtek”.

Bert Hellingerrel, “a családállítás atyjával” először a 2000-es Nemzetközi Családterápiás kongresszuson találkoztam élőben. Nem csupán munkássága, de személyisége is jelentős hatással volt rám. Nem sokkal ezt követően elindult egy mostanra már nemzetközileg elismert képzés a családállítás kapcsán, amelyet az európai szervezet koordinált, komoly vizsgarendszerrel és ellenőrzésekkel tűzdelt oktatás keretében. Sok nagy embertől tanulhattam, többek között: dr.Angster Mária, Mattyasovszky László, Csurgó Sándor, dr.Wolf Büntig és dr.Wilfried Nelles,

2003 óta magam is számtalan családállítást végeztem, ami még több tapasztalatot, élményt ad a Világ és az Ember működéséről, valamint arról, hogy mindenki problémája egyéni.

Az ÁLLÍTÁS díja 20 000.-Ft.

A SEGÍTŐK díja 3 000.-Ft.

Elérhetőségem

Tel: +36 30 271 62 82

Email: emese.sztelek@gmail.com

Emese_0001_DSC_1555-sötét-hajjal

 

1103 Budapest Gyömrői út 128. MED-Promt rendelő

Családállítás

A következő Hellinger féle családállításunkról részletes információkat itt találsz. Családállítás

Ez érdekel...

Ingyenesen letölthető anyagaink

 

Letölthető anyagok

Ez érdekel...

Remélem hamarosan találkozunk! Addig is írd meg, ha tudok segíteni vagy töltsd ki a lenti formot.

Emese_0001_DSC_1555-sötét-hajjal

Sztelek Emese

Tel: +36 30 271 62 82

Email: emese.sztelek@gmail.com

1103 Budapest Gyömrői út 128. MED-Promt rendelő

3 + 10 =