Fogalmazd meg röviden, pontosan, hogy mi a problémád lényege.

Nézz utána a családfádnak! Kérdezd meg az idősebbeket, hogy volt-e olyan rokonod (testvéreid, szülők és testvéreik, nagyszülők és testvéreik), aki fiatalon, idő előtt meghalt / nem természetes halállal halt meg / meghaltak a szülei, mielőtt ő felnőtt volna, stb.

A családállítás egy-egy alkalomra szerveződött csoportokban zajlik. Ha eljössz, a bevezetőben sok mindent elmondok.

Leggyakrabban ilyen témák szoktak felmerülni:

Hogyan találhatnám meg a megfelelő munkahelyet?
Miért ér folyton baleset?
Miért tör rám a pánik olyan gyakran?
Hogyan javíthatom párommal kapcsolatomat?
Több mint 1 éve meghalt a párom/szülőm/gyerekem/más, számomra fontos ember. Miért nem tudom elengedni?
Miért érzem magam kisebbrendűnek?
Miért iszom?
Miért nem találok partnert magamnak, holott már 35 éves vagyok?
Miért nem tudom szeretni anyámat/ apámat/ tesómat, stb.

És még számtalan más dolog, amiről az ember nem is hinné, hogy a bajok gyökerei nem csak ebbe az életbe nyúlnak. A családállítás során elsősorban a család rendszerének hibáit javítjuk ki. A folyamat spirituális, hiszen mindannyian “beleszülettünk” egy adott helyzetbe, “készen kaptuk” a hozzá kötődő viselkedést, tulajdonságokat… Persze, ezekről mindig kiderül, hogy valójában nem is a mieink, csupán kölcsönvettük valaki “nagyobbtól”, és az idő múlásával úgy beleszoktunk, hogy sajátunknak érezzük.
A családállítás ezen a felismerésen alapul, de ezzel a “varázslattal” csupán elindítjuk a gyógyulás folyamatát, érdemes mellette még egyéni ülésen, pszichodráma segítségével vagy más módon rendbe hozni a “saját részt” is – ez azonban már nagyságrendekkel könnyebb lesz!